Kontoret flytter fra skrivebordet til førerhuset

Med en smartphone eller tablet samt online-programmet Summax kan landmanden klare kontorarbejde på traktoren

0
1965

Mellem Hjallerup og Tylstrup ligger St. Kraghedegaard. Her bor Malene- og Peter Kragh Andersen, som sammen med Peters forældre driver et landbrug på 930 hektarer, med 540 årssøer, 15.000 slagtesvin, vindmølledrift og lagerudlejning. På bedriften er der meget at holde styr på – ikke mindst regnskabsmæssigt. Derfor tøvede parret ikke, da det for godt to år siden hørte om onlineprogrammet Summax.
– Da jeg hørte om Summax, syntes jeg, at det lyder spændende at sidde med bilagene digitalt, i stedet for i papir. Det tiltalte mig virkelig, siger Malene Møller Kragh Andersen, der sammen med LandboNords revisorassistent holder styr på bedriftens regnskaber.
Arbejdet med at digitalisere bilagene gik i gang, og Malene og Peter er nu nået dertil, at alle regnskabsbilagene – med få undtagelser – nu er digitale, og parret ser frem til at få mere koblet på.

Mere overskud

– Psykisk har jeg mere overskud. Der er ikke 300 papirer og mapper, der hober sig op på hjørnet af skrivebordet. Med digitale bilag er det lynhurtig information frem og tilbage, og med GPS og automatisk styring kan jeg sidde på en traktor og ordne det hele. Her i foråret, hvor jeg har ekstremt travlt i marken, kan jeg reagere på opgaverne med det samme. Så er de væk, og jeg er videre. Det er virkelig noget, der rykker, siger Peter Kragh Andersen.
Summax er en af de digitale løsninger, som LandboNord satser på vil give kunderne et bedre økonomisk styringsredskab på en smart måde, og gøre hverdagen nemmere for endnu flere fødevareproducenter.

Enkelt og tilgængeligt overblik

– Vores mål er at give kunden et enkelt og tilgængeligt overblik over den samlede økonomi og tilhørende bilag. Det er nu muligt via den nye og smarte teknologi, der indeholder et unikt samspil med den finansielle sektor. Et samspil som kommer kunderne til gode, så fakturaer kan bogføres, betales og arkiveres med kun ét klik, når Summax dagligt opdateres med data fra pengeinstituttet, fortæller afdelingsleder digitalisering Morten Langgaard, LandboNord.
Summax består dels af et elektronisk arkiv, hvor brugeren digitalt har adgang til alle sine bilag, og dels af selve bilagshåndteringen hvor regningerne bliver betalt, bogført og arkiveret i én arbejdsgang. Det betyder en verden til forskel i praksis.
– Jeg satser på at kunne benytte min tablet og smartphone endnu mere ude i marken. Det betyder jo, at jeg – når jeg kommer ind klokken 20-21 om aftenen – ikke nødvendigvis skal bruge yderligere tre timer på kontoret. Jeg har jo haft hele dagen, og hver gang, jeg har et pusterum, kan jeg lige tage telefonen frem og så få overstået opgaverne med det samme. Jeg kan koncentrere sig om det vigtigste på bedriften, og samtidig få mere tid til familie og fritid, påpeger Peter Kragh Andersen.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here