Nordjyske landbrug åbnede dørene

Godt 13.000 valgt at tage imod invitationen til at kigge de lokale landmænd over skulderen

0
2159

Åbent Landbrug har udviklet sig til en god tradition, hvor land og by mødes, og hvor byboerne får en god forståelse for og viden om landbruget og den rolle, som erhvervet spillet i det moderne samfund. I Nordjylland tog godt 13.000 imod tilbuddet om at få lov at kigge lokale landmænd skulderen for en dag.

Hos Lillian og Henrik Larsen mødte 2300 interesserede op en søndag eftermiddag. Parret driver to gårde med mælkeproduktion, den ene på Smerstedvej ved Serritslev hvor der er 250 køer, som tilsammen yder 6500 liter mælk om dagen. Mælken leveres til Arlas mejeri Akafa i Aalborg.

Bedriften

I hverdagen er det Henrik Larsen, der passer bedriften sammen med otte voksne medarbejdere – hvoraf sønnen Andreas er den ene – samt tre skoleelever.

På markerne dyrker familien Larsen græs, majs og korn på i alt 390 hektar, og afgrøderne anvendes til foder.

Fantastisk oplevelse

– Det er første gang, vi deltager til Åbent Landbrug, og det har været en fantastisk oplevelse at se, at så mange mennesker er interesseret i at besøge vores landbrug og se, hvordan vi driver vores gårde. Selvfølgelig brugte vi en del tid på at gøre klar forud for besøget. Bygningerne er f. eks. blevet kalket, så de stod flotte og indbydende, men de skulle jo kalkes alligevel, smiler Lilian Larsen, der til daglig arbejder som centersygeplejerske i Vrå.

– Alene på vores to gårde genererer vi 20 arbejdspladser i lokalområdet hos leverandører, håndværkere, aftagere af mælken og så videre, så et landbrug er en vigtig aktør i det lokale erhvervsliv, påpeger Lilian Larsen, der glædede sig over, at mange frivillige fra omegnen havde meldt sig til at løse opgaver ved Åbent Landbrug.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here