Roesgaard Byg har succes med stålhaller til alle formål

De traditionelle trækonstruktioner i minkhaller er mange steder skiftet ud med stålbuer, som giver bedre indeklima i hallerne, mindre støv og bedre arbejdsmiljø

0
2553

De fleste, der har været på besøg i en traditionel minkhal, kender de ofte sindrige trækonstruktioner, som bærer hallerne. Flotte kan de se ud, men praktiske er de ikke. Støv, spindelvæv, fine minkhår og andet skidt samler sig lynhurtigt på træskellettet, og er der mere end to rækker i hallen, stjæler trækonstruktionerne let udsynet, således at medarbejderne har svært ved at se hinanden. I en lukket hal er hele arbejdsgangen indendørs, færre mink forsvinder ud i naturen og udefrakommende smitte fra skadedyr og fugle mindskes.

– Vi oplever, at flere og flere pelsdyravlere ønsker at udskifte de traditionelle trækonstruktioner med minkhaller opført med stålbuer som de bærende elementer og monteret med stålplader på gavle og siderne. Oftest med perforerede stålplader som tillader lys at trænge ind og medarbejderne i hallen mulighed for at kigge ud, forklarer Hans og Jytte Roesgaard, der sammen driver Roesgaard Byg ved Lemvig.

Fokus på stålhaller

Parret overtog for 17 år siden et én-mands tømrerfirma og siden har de udviklet virksomheden til aktuelt at beskæftige 20 dygtige medarbejdere, heraf flere lærlinge der får en alsidig og seriøs uddannelse indenfor tømrerfaget.

– Vi påtager os alt traditionelt tømrerarbejde og laver alt fra at skifte et vindue eller to, opføre et parcelhus eller hvad kunderne har brug for, men fokus har efterhånden udviklet sig til at være større projekter med stålhaller. Vi opfører haller i alle størrelser og til alle formål og i alle bredder. De største haller vi har lavet er 56 m brede og fylder 7.500 m2, og vi har et lignende projekt i støbeskeen på næsten 10.000 m2, fortæller Hans Roesgaard, der har kunder i hele Danmark, lige som Roesgaard Byg har opført stålhaller til mink flere steder i Sverige.

Minkavlerne er glade for stålhallerne, dels fordi rengøring er en smal sag uden de mange trækonstruktioner, dels fordi medarbejderne i hallerne meget lettere kan kommunikere når de også kan se hinanden og endelig fordi haller uden en masse støv og med lys og luft giver et meget bedre indeklima for både dyr og mennesker.

– Stålhallerne benyttes også til ridehaller og industri samt andre formål i landbruget. Vi har opført adskillige staldbygninger med stålbuer til kvæg og svin, og har for nylig afsluttet nogle hønsehuse til æglæggende høns siger Hans Roesgaard. Industri hallerne har vi fokus på netop nu, og der er ikke den store forskel på en hal enten den skal bruges til landbrug eller til industri.

Hovedentreprenør

Roesgaard Byg påtager sig gerne opgaven som hovedentreprenør, når en kunde ønsker at bygge nyt. Det betyder, at Roesgaardbyg og deres medarbejdere sørger for alt fra projektering med hjælp fra konstruktører over myndighedsbehandling til det nøglefærdige projekt.

– I kraft af vores mange år i branchen har vi oparbejdet et solidt netværk, således at vi er i stand til at stille med det bedste hold til opgaven. Vi kender mange lokale håndværkere rundt om i landet, der har samme holdning til kvalitet som os, og som vi derfor er trygge ved at arbejde sammen med når vi har brug for ekstra hjælp, påpeger Hans Roesgaard.

Ambassadører

– Medarbejderne er vores ambassadører ude på byggepladserne, og de er meget ansvarsbevidste. De er vant til at tage beslutninger og løse problemer der opstår, og de ved, at planlægning er en meget vigtig del af opgaven, specielt når de arbejder længere væk. Ofte fører det til nye opgaver af forskellig art, og rigtig mange af vores kunder er gengangere, netop fordi de har været meget glade for vores indsats, understreger Jytte Roesgaard, der kan fortælle at en lokal kunde har affødt over 70 projekter.

 

Fakta box

Bommen kommer fra Roesgaard

Alle kender de hvide og røde bomme, der går op og ned, når toget suser forbi jernbaneoverskæringen. Til gengæld er det de færreste, der ved, at bommene i de sidste 17 år er blevet produceret hos Roesgaard Byg i Lemvig.

Bommene produceres i forskellige længder af kraftig Douglas-fyr, og Roesgaard Byg er eneste leverandør til både Banedanmark og de private danske jernbaner.

Blandt nicheproduktionerne er også kirkerestaureringer med bl.a. opførelsen af klokketårne ved kirker. De smukke trækonstruktioner er en opgave, som de dygtige tømrere i firmaet gerne vil påtage sig, fordi de her virkelig får brug for alle deres håndværksmæssige kompetencer.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here